BBL opleiding kraamzorg.

BBL opleiding kraamzorgEen opleiding kraamzorg is te volgen in de vorm van BBL of BOL. In dit artikel gaan we in op de BBL variant, wat staat voor beroeps begeleidende leerweg. Anders dan bij een Beroeps Opleidende Leerweg combineer je bij een BBL opleiding je studie direct met werken. In het geval bij een opleiding kraamverzorgster zal je dus direct aan de slag gaan in de kraamzorg. Zo doe je vanaf het eerste moment van je studie gelijk belangrijke en niet te missen ervaring op. Hieronder vindt je een aantal instanties die een BBL opleiding kraamzorg aanbieden.


BBL opleiding kraamzorg bij Thebe

Thebe is een zorgverlenende organisatie die zich specialiseert in het aanbieden van dienstverlening in de zorg rond midden- en west Braband. Ze bieden mensen die graag als kraamverzorgenden aan het werk zouden willen gaan de mogelijkheid om hiervoor opgeleid te worden. In feite ga je naast je opleiding kraamzorg direct voor ze aan de slag. Daarnaast heb je de garantie op een baan bij Thebe als je eenmaal de opleiding kraamverzorgster hebt afgerond.
Als je minimaal 21 jaar oud bent, in het bezit bent van minimaal een VMBO diploma, rijbewijs en eigen auto en je bent sociaal ingesteld, dan kan je in aanmerking komen voor een opleiding kraamzorg bij Thebe welke twaalf maanden duurt.

Wil je meer te weten komen over Thebe, de toelatingseisen en wat de opleiding precies inhoudt? Bezoek dan de website van Thebe.

BBL opleiding kraamzorg bij NTI

De opleiding tot kraamverzorgster bij het NTI wordt door veel cursisten goed ontvangen. Door de combinatie van deskundige begeleiding en de mogelijkheid het eigen studietempo te bepalen is het een zeer flexibele opleiding.
De studieduur is 24 maanden, maar het NTI biedt ook de mogelijkheid een verkort traject te volgen van 8 maanden.
Om in aanmerking te kunnen komen voor deze opleiding dien je over een VMBO of MAVO diploma te beschikken. Een overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO is ook voldoende.

Voor meer informatie, een gratis studiegids of proefles kun je terecht op de website van het NTI.

BBL opleiding kraamzorg bij Careyn

Careyn kraamzorg biedt verzorging aan binnen Zuid-Holland, Braband en Utrecht. Op jaarlijkse basis leveren ze gemiddeld 10.000 kraamverzorgingen aan binnen deze provincies. Careyn staat dan ook bekend als een zeer professionele en erkende organisatie.
De opleiding kraamzorg in een beroeps begeleidende leerweg wordt in samenwerking met het ROC aangeboden. De verdeling is dat de praktijkervaring wordt opgedaan onder de vleugels van Careyn kraamzorg, en de theorie wordt aangeboden door het ROC. De lessen zal je dan ook op het Albeda college in Rotterdam volgen. Careyn zal de volledige opleidingskosten op zich nemen en je wordt direct opgeleidt voor een functie bij Careyn kraamzorg. De opleiding kraamzorg BBL duurt 2,5 jaar en de toelatingseisen zijn vergelijkbaar met de opleiding kraamverzorgster van Thebe.Bezoek voor meer informatie de website van Careyn Kraamzorg.

BBL opleiding kraamzorg bij het Nova College

Het Nova college biedt opleidingen aan in de sectoren Techniek,  Zorgverlening en Economie. Ze hebben verschillende vestigingen binnen Noord-Holland.
Het Nova college biedt een BBL opleiding kraamzorg op MBO niveau 3 aan. Verschil met het Thebe en Careyn is dat je wel zelf zal moeten zorgen voor een werkplek. Dit dient voor aanvang van de opleiding gebeurt te zijn. De opleiding kraamverzorgster duurt relatief wel kort, ongeveer 16 maanden. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de opleiding verkort te volgen, waarin je binnen 3 maanden klaar bent.

Op de website van het Nova College vindt je op overzichtelijke wijze de toelatingseisen, inhoudt van de opleiding en waar je jezelf kan aanmelden.

MBO Verzorgende IG Kraamzorg
opleiding verzorgende kraamzorg.    
  • Studiemateriaal t.w.v. ruim € 750,-
  • 8 gratis praktijkdagen
  • Begeleiding door ervaren docenten
  • Officiële vakliteratuur
MBO Verzorgende IG Kraamzorg
opleiding verzorgende kraamzorg.    
  • Erkende MBO opleiding niveau 3
  • Inclusief 8 praktijkdagen
  • Studeer in je eigen tempo
  • Begeleiding door eigen vakdocenten